Vybíráme podlahu do kuchyně

Chystáte se na rekonstrukci vašeho bytu či domu a právě uvažujete o tom jaké do jednotlivých místností zvolit podlahy? V dnešním článku vám poradíme, jak vybrat vhodnou podlahu do kuchyně.

Kuchyně je místnost, kde se pohybujete každý den a kde je každý materiál velmi namáhán. Stále se nám něco vylévá na podlahu a padají nám na podlahu ostré věci.

Podobné malé nehody jsou samozřejmě zcela běžné a i při sebe větší opatrnosti se jim jen těžko vyhneme. Podlaha je tak extrémně namáhaná. Je tedy nutné již v okamžiku, kdy začnete přemýšlet o nové podlaze, uvažovat o vhodném materiálu. Podmínkou je právě vysoká odolnost a dlouhá životnost. Rovněž by podlaha v kuchyni měla mít protiskluzovou úpravu. Jistě není příjemné uklouznout například na rozlitém mléce, když v ruce držíte nůž.

Nejvhodnějším jsou proto do kuchyně materiály jako je PVC a lino. Jsou to materiály odolné a při správné a pravidelné údržbě mají téměř nekonečnou životnost. Jejich výhodou také je, že se dnes prodávají v rozlišném barevném provedení, případně v mnoha různých vzorech. Můžete tak mít v kuchyni imitaci parket, dlažby, nebo vlastně na co si vzpomenete. Navíc jsou oba materiály velmi snadno udržovatelné.

Samozřejmě, že je možné si do kuchyně pořídit i například dřevěnou či korkovou podlahu, ale pak musíte myslet na nějaké vhodné opatření proti poškrábání podlahy. V případě korku je také dobré podlahu několikrát důkladně přelakovat, jinak se vám do podlahy vsákne všechno, co se na ni vylije.

Ať už se rozhodnete pro jakýkoli materiál, pamatujte, že v kuchyni je nejlépe, když nemá podlaha žádné spáry. Ty jsou totiž přímo hnízdištěm bakterií a různých dalších škodlivých organismů.

J. H.

Mohlo by se vám líbit...

1 komentář

  1. Martin K. napsal:

    Já si myslím, že do kuchyně je nejlepší lino. Dneska už se dělá takové, co vypadá pomalu jako pravé dřevo.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>